У «Слузі народу» хочуть розглянути законопроєкт про віддалене голосування в Раді — за допомогою відео

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Слузі народу» хочуть розглянути законопроєкт про віддалене голосування в Раді — за допомогою відео

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук пропонує розглянути найближчим часом законопроєкт про проведення засідань Верховної Ради в режимі відеоконференцій. Про це він заявив на засіданні погоджувальної ради глав фракцій та груп парламенту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я попросив би вас, з огляду на те, яка ситуація з коронавірусом й у країні, й у стінах Верховної Ради, все-таки переглянути можливість повернутися до розгляду законопроєкту, який був внесений одним з перших в Європі, але так і залишився без розгляду. Це про віддалене голосування Ради», — сказав Стефанчук.

За його словами, після ухвалення проєкту вдасться зберегти можливість діяльності Ради.

Законопроєкт № 3250 встановлює основи і порядок проведення пленарних засідань Ради і парламентських комітетів у режимі відеоконференції. Авторами законопроекту є перший віцеспікер і його брат Микола Стефанчук з фракції «Слуга народу». Вони пропонують запровадити на 60 днів можливість віддаленого голосування за допомогою відеозвʼязку для ухвалення важливих законопроєктів, зокрема щодо пандемії та нацбезпеки і оборони.

Під час таких засідань у залі Ради можуть бути присутніми спікер, представник профільного комітету, члени лічильної комісії, по одному представнику від кожної фракції. Інші депутати будуть приєднуватися до засідання через відео. Під час голосування спікер називатиме імʼя депутата, а на табло виводитимуть його фото. Депутат голосуватиме підняттям руки.