Лідери країн G20 зберуться на саміт у листопаді онлайн

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Саміт лідерів G20 запланований на 21—22 листопада і відбудеться онлайн під головуванням короля Саудівської Аравії Салмана бен Абдулазіза Аль Сауда.

Про це повідомили у пресслужбі «Великої двадцятки».

«Майбутній саміт лідерів G20 буде зосереджений на захисті життя та відновленні економічного зростання шляхом усунення виявлених під час пандемії вразливостей та закладання основ для кращого майбутнього. Саміт також буде зосереджений на сприянні міжнародним заходам щодо реалізації можливостей XXI століття для всіх, шляхом розширення прав і можливостей людей та захисту нашої планети з використанням потенціалу інновації для формування нових кордонів», — йдеться у заяві.

  • До складу G20 входять Європейський Союз та 19 країн — Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Німеччина, Франція, Індія, Індонезія, Італія, Японія, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, ПАР, Південна Корея, Туреччина, Велика Британія та США.
  • Саудівська Аравія змінила на чолі G20 Японію. Наступний саміт групи мав відбутися 21—22 грудня 2020 року в Ер-Ріяді й стати першою зустріччю «двадцятки» в арабському світі.
  • За підсумками саміту в Осаці 2019 року лідери країн «Великої двадцятки» ухвалили декларацію, якою зобовʼязалися не надавати політичний притулок тим, хто переховується за звинуваченням у корупційних діях.