Племінник Ескобара знайшов у його будинку пакет із $18 мільйонами. «Видіння» показало, де шукати

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Племінник Ескобара знайшов у його будинку пакет із $18 мільйонами. «Видіння» показало, де шукати

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Племінник наркобарона Пабло Ескобара Ніколас заявив, що знайшов у стіні одного з будинків дядька поліетиленовий пакет із $18 мільйонами. Про це повідомляє The National.

Ніколас Ескобар повідомив колумбійським ЗМІ, що «видіння» вказало, де шукати гроші у квартирі в місті Медельїн, де він наразі живе.

Деякі банкноти вже непридатні для використання, адже зіпсувались за довгі роки зберігання у стіні. Він також розповів, що знайшов у будинку друкарську машинку, супутникові телефони, золоту ручку, фотоапарат і непроявлений рулон плівки.

Це не перший випадок, коли Ніколас Ескобар знайшов заховані гроші в будинках свого дядька.

Хто такий Ескобар?

Пабло Ескобар — один з найбільш відомих, заможних і жорстоких злочинців, колумбійський наркобарон, який в 1980-ті контролював переважну частину світового ринку кокаїну. У 80-ті він потрапив до влади і мав суттєвий вплив на політику Колумбії. Після тривалих переслідувань і багаторазових замахів він загинув у 1993 році від кулі снайпера.

Компанія Escobar Inc., що була заснована для виводу грошей з Колумбії, під керівництвом брата покійного наркобарона у 2014 році перереєструвалась у США, де отримала дозвіл на комерційну діяльність. За даними американських ЗМІ, у 2016 році компанія посприяла передвиборчій компанії Дональда Трампа, проте у 2019-му збирала гроші на його імпічмент.

За оцінкою Forbes, на піку свого багатства Пабло Ескобар був сьомою найбагатшою людиною у світі. У той час його статки оцінювалися у $30 мільярдів, що на сьогоднішні становить $59 мільярдів.

«Король кокаїну» одного разу навіть балотувався у президенти, але безуспішно.