Суд оголосив у розшук обвинувачених в організації теракту біля Палацу спорту в Харкові

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд оголосив у розшук обвинувачених в організації теракту біля Палацу спорту в Харкові

Wikipedia / Александр Кащавцев

Харківський апеляційний суд оголосив у розшук обвинувачених у теракті біля Палацу спорту Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також суд зупинив провадження у справі на час їхнього розшуку. Обвинувачені не зʼявилися на судове засідання. «На підставі наданих нами документів про те, що вони не повідомили про зміну їхнього місцеперебування, прокурор звернувся із клопотанням про оголошення їх у розшук. Суд задовольнив клопотання і зупинив провадження у справі на час розшуку», — розповів агентству представник потерпілих Олег Головков.

Він нагадав, що згідно з рішенням суду першої інстанції обвинувачені зобовʼязані були повідомити суд, прокуратуру і СБУ про зміну свого місцеперебування.

Теракт біля Палацу спорту в Харкові

Інцидент стався 22 лютого 2015 року поблизу харківського Палацу спорту під час «Маршу єдності» на честь Небесної сотні. Унаслідок вибуху загинули чотири людини, серед них один міліціонер і один неповнолітній, ще девʼятеро отримали поранення.

Хода почалася біля Палацу спорту, активісти вишикувалися в колону і рушили в напрямку площі Свободи, але встигли пройти близько 100 метрів, коли пролунав вибух. Спрацював пристрій, який, за повідомленням прокуратури Харківської області, був протипіхотною міною з радіокеруванням. За повідомленням СБУ, вибухівка була захована в кучугурі снігу ще напередодні вночі. Тротиловий еквівалент вибуху — 2 кілограми.

Згодом правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних — членів підпільного терористичного угруповання «Харківські партизани», у них був вилучили реактивний вогнемет «Джміль». За допомогою цієї зброї терористи готувалися здійснити 22 лютого ще кілька терактів, зокрема обстріляти клуби та торгові центри.

  • На засіданні Фрунзенського суду Харкова 26 грудня прокурор Володимир Лимар повідомив, що Росія внесла до списку на обмін трьох обвинувачених у теракті в Харкові біля Палацу спорту.
  • 28 грудня цей же суд звільнив обвинувачених під особисте зобовʼязання, посилаючись на «виняткові обставини під час винесення вироку в цій справі та специфіку його виконання».