Прокурор: Росія принципово включила в обмінні списки підозрюваних у теракті в Харкові у 2015 році. Тоді загинуло четверо людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Прокурор просить суд відпустити з-під варти трьох обвинувачених у теракті в Харкові біля Палацу спорту в 2015 році, адже Росія включила їх у список на обмін. Про це прокурор Володимир Лимар повідомив під час засідання суду в Харкові, передає hromadske.

«Я мушу констатувати, що російською стороною до списку обмінюваних осіб принципово включені [Сергій] Башликов, [Володимир] Дворніков та [Віктор] Тетюцький», — сказав він.

У зв’язку з цим сторона обвинувачення просить суд звільнити усіх трьох з-під варти під особисте зобовʼязання.

Зазначається, що перед цим прокурор спершу заявив, що наполягає на довічному увʼязненні для всіх обвинувачених, а потім він попросив про зміну запобіжного заходу в межах обміну.

Теракт біля Палацу спорту в Харкові

Інцидент, що стався 22 лютого 2015 року поблизу харківського Палацу спорту під час мирної ходи — Маршу єдності на честь Небесної сотні. В результаті вибуху загинули 4 людини, серед них 1 міліціонер та 1 неповнолітній, ще 9 отримали поранення.

Хода почалася біля Палацу спорту, активісти вишикувалися в колону й рушили в напрямку площі Свободи, проте встигли пройти близько 100 метрів, коли пролунав вибух. Спрацював пристрій, який, за повідомленням прокуратури Харківської області, був протипіхотною міною з радіокеруванням. За повідомленням СБУ, вибухівка була захована в кучугурі снігу ще напередодні вночі. Тротиловий еквівалент вибуху — 2 кг.

Пізніше правоохоронці затримали 4 підозрюваних — членів підпільного терористичного угруповання «Харківські партизани», у них вилучили реактивний вогнемет «Джміль». За допомогою цієї зброї терористи готувалися здійснити 22 лютого ще кілька терактів, зокрема, обстріли клубів і торговельних центрів.