Організатори збільшили розмір Нобелівської премії. Тепер вона становить понад $1 мільйон

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Організатори збільшили розмір Нобелівської премії. Тепер вона становить понад $1 мільйон

Pixabay

Рада директорів Нобелівського фонду збільшила Нобелівську премію 2020 року на 1 мільйон шведських крон (приблизно $110 тисяч) — тепер вона становить 10 мільйонів шведських крон ($1,1 мільйона) за одну призову категорію. Про це повідомили у пресслужбі комітету.

«Публічне оголошення лауреатів Нобелівської премії 2020 року розпочнеться 5 жовтня. Особливо важливим цього року є святкування досягнень лауреатів, які надихають нас і дарують надію на майбутнє. Наближаючись до тижня оголошень, ми раді повідомити, що цього року збільшуємо суму на 1 мільйон шведських крон», — заявив виконавчий директор Нобелівської фундації Ларс Хейкенстен.

З початку 2012 року інвестиційний капітал Нобелівського фонду значно зріс — з трохи менш за 3 мільярди до 4,6 мільярда шведських крон. Причиною цього стало вдале інвестування.

«Амбіція Нобелівського фонду полягає в тому, щоб у майбутньому розмір премії відповідав реальним доходам у суспільстві», — додав Хейкенстен.

Нагадаємо, що Нобелівські премії цього року вручатимуть онлайн. Лауреатів, як і планувалося, оголосять у період з 5 до 12 жовтня. При цьому медалі та дипломи їм передадуть через посольства їхніх країн або наукові центри, в яких працюють переможці.