Зеленський перепризначив суддею ОАСК Гарника. Він забороняв протести проти Путіна і був фігурантом антикорупційних розслідувань

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський перепризначив суддею ОАСК Гарника. Він забороняв протести проти Путіна і був фігурантом антикорупційних розслідувань

Президент України Володимир Зеленський перепризначив Кирила Гарника суддею Окружного адміністративного суду Києва. Відповідний указ глава держави підписав 22 вересня.

Раніше Гарника на посаду судді ОАСК призначили за указом Віктора Януковича у березні 2013 року. До того Гарник з 2011 року був суддею Полтавського окружного адмінсуду.

За даними «Дзеркала тижня», у 2013 році Гарник заборонив проводити мирні акції протесту проти візиту до Києва на святкування 1025-річчя хрещення Русі патріарха Кирила і президента Росії Володимира Путіна.

Крім того, за даними «ЧЕСНО», Гарник був фігурантом розслідування Автомайдану. У своїй декларації за 2013 рік він вказав 171,5 тис грн сукупного доходу, з яких майже 123 тис грн — його зарплата. При цьому, на банківських рахунках він мав майже 900 тис грн, а у 2014 році ця сума зросла до майже 1 млн грн. Крім того, тоді він придбав авто Audi 2012 року випуску за майже пів мільйона гривень.

Зараз у власності Гарника та його сім’ї, відповідно до його декларації за 2019 рік, три квартири та земельна ділянка у Києві і два автомобілі Audi 2013 і 2017 років випуску.

У юності Гарник займався вокалом — у 2004 році він став учасником російської «Фабрики зірок», але на проєкті протримався недовго. Його матір Людмила Гарник — теж суддя. З 2007 року працювала в Київському апеляційному судді, а у жовтні торік її перевели в Північний апеляційний господарський суд.