500 кілограмів речовин, $6,5 мільйона та 64 одиниці зброї: Європол провів масштабну спецоперацію із затримання торговців наркотиками

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Правоохоронці у США та ще п’яти країнах Європи провели масштабну спецоперацію із затримання 179 осіб, причетних до збуту наркотиків у даркнеті.

Про це пише пресслужба Європолу.

Операцію проводила міжнародна група правоохоронців із дев’яти країн, а керували групою представники Федеральної кримінальної поліції Німеччини. Саму ж операцію назвали «Руйнівник» (DisrupTor).

«Понад 6,5 мільйона доларів було вилучено як готівкою, так і у віртуальній валюті, а також близько 500 кілограмів наркотиків, включно з фентанілом, оксикодоном, гідрокодоном, метамфетаміном, героїном, кокаїном, екстазі, MDMA та ліками, що містять речовини, які викликають залежність; та 64 одиниці вогнепальної зброї», — йдеться у повідомленні.

Найбільше затриманих було у США — 121 людина. Також 42 підозрюваних затримали у Німеччині, 8 — у Нідерландах, 4 — у Великій Британії, 3 — в Австрії та одного в Швеції.

Правоохоронці зазначають, що такі операції підтверджують, що даркнет перестав бути надійним захистом для торговців забороненими речами і їх успішно встановлюють та затримують по всьому світу.

  • У Нідерландах правоохоронці виявили в колишній будівлі школи кінної їзди велику кокаїнову лабораторію. За даними поліції, вона могла виготовляти близько 150—200 кілограмів кокаїну щодня. Такий обсяг наркотиків коштує €4—6 мільйонів.