СБУ спіймала на хабарі у $200 тисяч керівника держпідприємства Нацакадемії наук

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Служба безпеки спіймала на хабарі у $200 тисяч (5,5 мільйона гривень) керівника підприємства, що входить до складу Національної академії наук України.

Про це пише пресслужба СБУ.

«За попередніми даними слідства, керівник держпідприємства вимагав від директора комерційної структури неправомірну вигоду в розмірі 200 тисяч доларів США. За цю суму він гарантував бізнесмену сприяння в укладанні договору інвестиційної діяльності з подальшою передачею в постійне користування земельної ділянки», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що площа земельної ділянки становить 0,41 гектара, а сама вона перебуває у власності НАН.

Чоловыка затримали під час отримання першої частини хабаря. Проти нього та його спільника порушили справу за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 ККУ (вчинення злочину групою осіб і зловживання впливом).

  • 21 вересня правоохоронці викрили голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко на передачі хабаря. Вона тиснула на одного із суддів, аби той виніс необхідну судову постанову в адміністративній справі, яка стосувалася земельного питання. За ухвалення суддею «правильного» рішення голова суду передала $3 тисячі.
  • Служба безпеки викрила корупційну схему службовців митного поста «Городок» Галицької митниці та працівників митно-брокерських структур із ввезення автомобілів до країни. За цією групою СБУ спостерігала кілька місяців. Був зафіксований випадок отримання хабаря в 410 тисяч гривень, за який митники «правильно» оформляли ввезені авто.