У Держбюро пройшов перший етап відбору керівника управління у справах Майдану. Розглянули пʼять кандидатів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Державному бюро розслідувань (ДБР) пройшов перший етап відбору кандидатів на керівника управління з розслідування справ Майдану. Конкурсна комісія спілкувалася з пʼятьма кандидатами в режимі онлайн-трансляції.

Як повідомила адвокат родичів героїв Небесної сотні Євгенія Закревська, відбір тривав понад чотири години. Спочатку він мав бути закритим, але після численних звернень громадських організацій і спостерігачів відбір зробили відкритим.

Раніше Закревська звернула увагу на те, що ні протоколи засідання конкурсної комісії, ні інформація про перелік кандидатів, допущених до конкурсу, ДБР не оприлюднило. Інформації немає у відкритих джерелах. Держбюро також не надало цю інформацію громадській організації «Сімʼя Героїв Небесної сотні».

Як повідомляє «5 канал», на першому етапі кандидатів перевіряли на знання законодавства. Найбільше балів набрали Віталій Драгунов і Роман Крупка, які «мають досвід роботи в управлінні спецрозслідувань», а також Олег Пересада — займався розслідуванням військових злочинів.

Оберуть керівника управління за результатами другого етапу конкурсу — співбесіди.