У селі Уельсу понад рік щоранку зникав інтернет. Причиною виявився телевізор

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У жителів села Аберхосан (графство Уельс) півтора року щоранку зникав інтернет — в один і той самий час. Жителі села неодноразово викликали фахівців, і ті навіть замінили кабель для передачі Wi-Fi, але джерелом проблеми виявився старий телевізор одного з місцевих жителів.

Про це повідомляє CNN.

Інтернет протягом півтора року регулярно зникав у період з 06:00 до 07:00, а іноді й довше. Після численних звернень інженери телекомунікаційної компанії Openreach зайнялися справжнісіньким розслідуванням. Вони багато разів відвідували село, провели серію тестів і ніяк не могли встановити причину неполадки, поки один з них не висунув теорію.

Імовірною причиною зникнення інтернету вважали одиночний ізольований імпульсний шум (Single High Level Impulse Noise) — явище, що створює сильні електромагнітні перешкоди.

Для перевірки теорії інженери вранці пройшлися селом з аналізатором спектру і о 07:00 — як за годинником — зафіксували сплеск електричних перешкод. Джерелом виявився старий телевізор, який щоранку включав один з місцевих жителів, поки займався домашніми справами. Власник телевізора був засмучений новиною і пообіцяв його більше не включати. Після цього інтернет став працювати без перебоїв, а інженерів назвали місцевими героями.

Головна інженерка Openreach в Уельсі заявила, що такого роду проблеми зустрічаються частіше, ніж думають люди.

«Усе, що повʼязано з електричними компонентами — від вуличного освітлення до мікрохвильових печей і камер відеоспостереження, потенційно може вплинути на ваше широкосмугове зʼєднання», — сказала вона і порадила населенню перевірити, чи сертифіковані їхні пристрої та чи відповідають вони сучасним стандартам.