Сімейним лікарям з наступного року підвищать тариф за пацієнта — на 110 гривень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Сімейним лікарям з наступного року підвищать тариф за пацієнта — на 110 гривень

УНІАН

Міністерство охорони здоров’я у 2021 році підвищить тариф для сімейних лікарів за первинну медичну допомогу на 110 гривень — до 710 гривень за пацієнта. Про це повідомив на брифінгу глава відомства Максим Степанов.

Міністр уточнив, що тариф не підвищували протягом двох років. За його словами, 710 гривень — це базова ставка за пацієнта. Крім того, оплата для кожного лікаря також залежатиме від кількох коефіцієнтів.

«Окрім кількості пацієнтів, є ще й індивідуальні особливості пацієнтів. Може бути, що вони з гіпертонічною хворобою, цукровим діабетом. Або ж сімейний лікар працює в гірських районах. Усі ці обставини ми закладали у фінансування за первинну допомогу через відповідні коефіцієнти. Також ми будемо домагатися максимальної якості надання первинної медичної допомоги. […] Наприклад, запровадити вакцинізацію серед тих пацієнтів, з ким у нього укладений договір. Також ми заклали додаткову суму за ведення пацієнтів, хворих на туберкульоз», — розповів Степанов.

  • У МОЗ раніше наголосили, що з 1 вересня планується збільшити заробітну плату лікарям на близько 3,5 тисячі гривень.
  • У травні Степанов сказав, що Міністерство охорони здоровʼя планує змінити медреформу — підвищити фінансування лікарень і зарплати медпрацівників.