Очільник НАЗК звинуватив керівництво Держбюро розслідувань у тиску. Його відомство знайшло в ДБР конфлікт інтересів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Очільник НАЗК звинуватив керівництво Держбюро розслідувань у тиску. Його відомство знайшло в ДБР конфлікт інтересів

Пресслужба НАЗК

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков звинуватив керівництво Державного бюро розслідувань у тиску через намагання усунути конфлікт інтересів у ДБР.

Про це пише пресслужба НАЗК.

21 вересня Новікова викликали до ДБР на допит як свідка начебто у справі про розкрадання попереднім керівництвом НАЗК. Але, за його словами, справжньою причиною допиту є нещодавній лист до правоохоронного комітету Ради, в якому він повідомляє про конфлікт інтересів у заступника директора ДБР Олександра Бабікова, оскільки саме це відомство розслідує справу Майдану.

«Конфлікт інтересів у заступника директора ДБР Бабікова буде постійним. Єдиним заходом [для повного вирішення конфлікту інтересів] у цьому випадку може бути лише його звільнення з посади», — пояснив Новіков.

Також він розповів, що НАЗК надіслало припис в. о. директора ДБР Олександру Соколову, оскільки його підлеглі не надали запитувані документи. В Агентстві вважають, що Соколов виписував сам собі премії та інші виплати.

«Ми пов’язуємо ці виклики, які відбулися, з тим, що Національне агентство здійснює безпосередньо свою роботу, а ДБР — фактично перешкоджає здійсненню цих функцій», — додав Олександр Новіков.

  • Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції встановило наявність приватного інтересу Бабікова у справах Майдану. Бабіков був адвокатом експрезидента Віктора Януковича і захищав його в кримінальному провадженні, яке зараз розслідує відділ справ Майдану третього управління ДБР.