НАЗК викликало Смешка, Герегу та ще 10 політиків для дачі пояснень щодо можливих порушень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) викликало для дачі пояснень щодо можливих порушень 11 представників політичних партій та одного депутата Верховної Ради.

Про це повідомляє пресслужба Нацагентства.

Для дачі пояснень про можливі порушення порядку надання фінансової звітності викликані кандидат від партії «Сила і честь» на посаду мера Києва Ігор Смешко, Олександр Омельченко з «Української партії «Єдність», Володимир Тищенко з партії «Сила людей», Андрій Товстий («Народна опозиція»), Наталія Костюченко («Справа»); Валентин Зубов («Народно-трудовий союз України»), Юрій Стельмащук («Український дім»), Олександр Клюс («Українські соціал-демократи»), Антон Котвіцький («Соціал-демократична партія»), Олександр Лузан («Слов’янська партія») та Олег Шаповал («Всеукраїнська партія «Нова сила»).

Повторно викликано депутата Ради з групи «За майбутнє» Олександра Герегу для врегулювання конфлікту інтересів. Він не зʼявився в НАЗК 17 серпня.

  • У кінці серпня НАЗК почало перевірку декларацій 31 посадовця, серед яких — міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський, депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко та заступники Арсена Авакова.
  • У кінці липня НАЗК почало перевірку декларацій 13 осіб, зокрема пʼятого і шостого президентів України — Петра Порошенка та Володимира Зеленського.