НАЗК почало перевіряти декларації міністра Абрамовського, нардепа Тищенка та заступників Авакова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) почало перевірку декларацій ще 31 чиновника, серед яких міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський та депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Відомство перевірить декларації 17 чинних і колишніх заступників міністрів, серед яких заступник міністра розвитку економіки Ігор Дядюра, заступник міністра фінансів Василь Шкураков, заступники міністра внутрішніх справ Антон Геращенко і Сергій Гончаров, заступник міністра інфраструктури Олег Ющенко, колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука та інші.

У цій перевірці Тищенко буде єдиним депутатом Верховної Ради. Крім нього декларації перевірятимуть у депутата Київської міської ради і районної ради Полтави (Ігоря Мірошниченка та Станіслава Улизька), у голови Малиновського районного суду Одеси Леоніда Личмана, а також у одного податківця і митника.

Під час перевірки НАЗК з’ясує правдивість задекларованих відомостей, точність оцінки задекларованих активів, а також перевірить зазначених осіб на наявність конфлікту інтересів. На проведення повної перевірки декларації передбачено до 120 календарних днів.

Повний список осіб, які потрапили під перевірку можна подивитися тут.

  • В кінці липня НАЗК почало перевірку декларацій 13 осіб, зокремапʼятого і шостого президентів України — Володимира Зеленського та Петра Порошенка.