В Індії відкрився Тадж-Махал. Палац був закритий пів року через коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Індії відкрився Тадж-Махал. Палац був закритий пів року через коронавірус

Jovyn Chamb / Unsplash

У понеділок, 21 вересня, в Індії відкрився палац Тадж-Махал після шести місяців перерви — так довго він ще ніколи не був зачинений. Про це повідомляє BBC.

Тепер палац продає тільки електронні квитки, на вході міряють температуру, а групові фото заборонені. Палац буде приймати не більше 500 відвідувачів на день, оскільки в Індії стрімко зростає кількість хворих на коронавірус.

Востаннє Тадж-Махал закривали ненадовго у 1978 році, коли затопило місто Агра, де він розташований. А до цього памʼятник закрили на кілька днів в 1971 році, під час війни між Індією і Пакистаном.

Нагадаємо, що Індія вийшла на друге місце у світі за кількістю інфікованих коронавірусом.

Найбільше випадків фіксується у штатах Андхра-Прадеш, Тамілнад, Карнатака, Махараштра та Уттар-Прадеш. Крім того, значна кількість хворих на коронавірус фіксується й у столиці країни — Делі. Серед причин стрімкого розповсюдження хвороби називають послаблення карантинних обмежень та збільшення темпів тестування населення.

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) очікує, що пандемія коронавірусу завершиться менш ніж за два роки й у цьому людству допоможуть сучасні технології.