У віці 99 років помер ексглава PepsiCo Дональд Кендалл. Він пригостив Хрущова колою, щоб продавати її в СРСР

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У віці 99 років помер ексглава PepsiCo Дональд Кендалл. Він пригостив Хрущова колою, щоб продавати її в СРСР

У США у віці 99 років помер колишній генеральний директор PepsiCo Дональд Кендалл. Він створив «Покоління Pepsi» і в розпал Холодної війни привіз колу у Радянський Союз.

Про це повідомили на сайті компанії.

Кендалл обіймав пост гендиректора PepsiCo протягом 23 років. І хоча на пенсію він вийшов у 1986 році, проте ще залишався «довіреним радником» керівників компанії, пропрацювавши на компанію 39 років.

Під його керівництвом PepsiCo стала однією з найбільших і найуспішніших компаній у сфері споживчих товарів, а продажі підстрибнули майже у 40 разів. У той час компанія запустила свою відому рекламну кампанію під назвою «Покоління Pepsi».

Завдяки зусиллям Кендалла напій зʼявився у Радянському Союзі. У 1959 році, коли Кендалл ще очолював міжнародний напрямок компанії і приїхав на американську виставку у Москву, він пригостив першого секретаря ЦК КПРС Микиту Хрущова його першою у житті колою. Через 14 років напій почали виробляти і продавати в Союзі.

  • 18 вересня у Вашингтоні на 86 році життя від раку померла найстарша з членів нинішнього складу суддів Верховного суду Рут Бейдер Гінзбург. Вона була відомою захисницею прав жінок.