У США затримали озброєну жінку, підозрювану у спробі отруїти Трампа

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У США затримали жінку, яку підозрюють у спробі отруїти президента Дональда Трампа — йому надіслали листа з рицином (високотоксична отрута, її отримують із касторових бобів) до адміністрації.

Про це повідомляє CNN.

Жінку з пістолетом затримали під час спроби вʼїхати до США з Канади у штаті Нью-Йорк.

Наразі на затриману очікують у Вашингтоні, де їй висунуть обвинувачення.

За словами головної речниці міністра громадської безпеки Канади Мері-Ліз Пауер, схожі відправлення виявили за адресами в Техасі.

«Нам відомо про тривожні повідомлення про пакети з рицином, спрямовані федеральному уряду США. Канадські правоохоронні органи тісно співпрацюють зі своїми американськими колегами. Оскільки це активне розслідування, ми не можемо коментувати подальші дії», — сказала вона.

  • Минулого тижня Служба охорони президента США перехопила адресний лист Дональду Трампу, в якому була високотоксична отрута рицин. Лист був надісланий із Канади.
  • Рицин періодично використовують у терористичних атаках. Він викликає нудоту, блювоту та кровотечу шлунка й кишечника, зрештою у людини відмовляють печінка, селезінка та нирки. Смерть настає після відмови системи кровообігу. Рицин не має протиотрути.