Трамп звинуватив Росію у крадіжці в адміністрації Обами інформації про гіперзвукову зброю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Трамп звинуватив Росію у крадіжці в адміністрації Обами інформації про гіперзвукову зброю

Chip Somodevilla/Getty Images

Президент США Дональд Трамп звинуватив Росію у крадіжці в американців інформації про гіперзвукові ракети, на основі якої розробила свою зброю.

Про це повідомляє FoxNews.

«У нас є наймогутніша зброя, будь-коли сконструйована людиною. Ви знаєте, що у Росії і Китаю є ракета, супергіперзвукова. Я називаю її супер, тому що вона летить у пʼять разів швидше, ніж звичайна ракета. У нас же є ракета, яка летить набагато швидше. Але Росія отримала цю інформацію в адміністрації Обами. Росія вкрала цю інформацію. Ви знали про це? Ви знали? Росія отримала цю інформацію і потім побудувала ракету», — сказав Трамп на мітингу в Міннесоті.

Про що мова?

Як пише «Медуза», у суботу президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія зараз вперше у своїй новітній історії володіє «найсучаснішими видами зброї, які кратно перевершують за силою, потужністю, швидкістю і, що дуже важливо, за точністю все, що існувало й існує сьогодні». Він додав, що розробку надзвукової зброї Росія почала ще в 2004 році, до чого її змусили США. У 2002 році Штати вийшли з договору про обмеження систем протиракетної оборони.

  • У кінці грудня 2019 року в Росії на бойове чергування заступив перший ракетний полк, озброєний стратегічним комплексом із гіперзвуковим бойовим блоком «Авангард».