Єрмак закликав Мінфін та Раду переглянути держбюджет на наступний рік і скоротити видатки на Офіс президента

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Єрмак закликав Мінфін та Раду переглянути держбюджет на наступний рік і скоротити видатки на Офіс президента

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова Офісу президента Андрій Єрмак закликав скоротити заплановані у державному бюджеті на 2021 рік видатки на ОП.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

Також Єрмак наголосив, що скоротити видатки мають і інші державні органи. Він вважає неприпустимим збільшення видатків в умовах кризи.

«Президент України Володимир Зеленський вимагає від усіх органів влади жорсткої економії. Всі видатки повинні бути добре обґрунтованими та нагально необхідними. Всіх чиновників, хто дозволить собi неадекватні витрати, будуть нещадно звільняти, а кожну підозрілу витрату — ретельно перевіряти», — заявив Єрмак.

Він звернувся до Ради та Міністерства фінансів скоротити заплановані видатки на Офіс президента. За словами Єрмака, якщо цього не вдасться зробити, то в ОП готові піти на 10-відсоткове скорочення штату з 419 співробітників.

  • Міністр фінансів Сергій Марченко заявив на брифінгу, що витрати на утримання Офісу президента в проєкті держбюджету на 2021 рік збільшили через диспропорції в заробітних платах.
  • 14 вересня Кабмін оприлюднив основні показники проєкту державного бюджету на 2021 рік. Зростання ВВП очікується на рівні 4,6%, а споживча інфляція — на рівні 7,3%.
  • Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що доходи передбачаються на рівні 1,071 трлн грн, витрати — 1,35 трлн грн, а дефіцит держбюджету буде на рівні 270 млрд гривень. За словами міністра, зростання доходів планується за рахунок більш «ефективного адміністрування податку на додану вартість».