Геращенко: Балух досі перебуває у медикаментозному сні, делегувати його до Київської обласної ради нереалістично

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Геращенко: Балух досі перебуває у медикаментозному сні, делегувати його до Київської обласної ради нереалістично

Facebook / Olga Skripnik

Колишній політв’язень Кремля Володимир Балух після побиття лежить у лікарні вже 11 днів, він перебуває у важкому стані, тож навряд чи зможе балотуватися до Київської обласної ради.

Про це повідомила нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Пацієнт стабільно важкий, дуже важка травма, тому потрібен час. Володимир і досі у стані медикаментозного сну», — написала вона, цитуючи лікарів Балуха.

За словами Геращенко, досі залишається невідомо, скільки часу чоловік перебував без тями, допоки його знайшли і надали медичну допомогу, це ускладнює лікування.

«Європейська солідарність» планувала делегувати Володимира Балуха першим номером нашого виборчого списку до Київської обласної ради. Наразі це нереалістично», — додала нардеп.

  • У Києві в ніч проти 8 вересня, у річницю визволення українських політв’язнів із полону Кремля, невідомі побили одного з них — Володимира Балуха. Першим про це повідомив режисер Олег Сенцов. За його словами, у Балуха зламані рука та ключиця. У відділі комунікації поліції Києва уточнили, що Балуха госпіталізували з Парку культури та відпочинку «Гідропарк». Його мобільний телефон і банківська картка зникли.
  • Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Згодом нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко заявила, що Балух після нападу перебуває в реанімації.
  • Поліція розглядає чотири версії побиття експолітвʼязня Володимира Балуха.
  • Партія «Європейська солідарність» на з’їзді 31 серпня представила кандидатів на місцевих виборах. Списки до обласних і міських рад очолять колишні політв’язні Кремля Роман Сущенко і Володимир Балух, а також народний депутат Михайло Забродський.