Мінкульт викреслив репера «Басту» зі списку осіб, які становлять загрозу для нацбезпеки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Мінкульт викреслив репера «Басту» зі списку осіб, які становлять загрозу для нацбезпеки

Flickr / X

Міністерство культури та інформаційної політики викреслило російського артиста Василя Вакуленка (репера «Басту») зі списку осіб, які становлять загрозу для нацбезпеки України.

Про це пише пресслужба відомства.

«31 серпня 2020 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо зняття заборони в’їзду на територію України та виключення з Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадянина РФ Василя Вакуленка (відомого під псевдонімом «Баста»)», — йдеться у повідомленні.

Там також зазначили, що відповідно до цього подання 16 вересня Мінкульт викреслив Вакуленка зі списку. У відомстві підкреслюють, що не мають повноважень вирішувати, кого включати або кого виключати із переліку, а роблять це автоматично.

  • До цього переліку репера внесли у вересні 2017 року. Йому заборонили в’їзд на три роки через відвідування анексованого Криму та порушення правил перетину державного кордону.
  • Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко 9 червня заявив, що факт заборони вʼїзду в Україну іноземного актора не може одночасно слугувати підставою для того, щоб фільми, в яких він брав участь, були заборонені.