Зеленський візьме участь у дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН. Захід проходитиме у режимі відеозвʼязку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський візьме участь у дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН. Захід проходитиме у режимі відеозвʼязку

Drew Angerer / Getty Images

Президент Володимир Зеленський 23 вересня в режимі відеозвернення візьме участь у дебатах високого рівня на 75-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Про це «Радіо Свобода» повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

«На жаль, цього разу буде перше в історії відкриття Генеральної асамблеї, на якому не будуть присутні делегації з-за кордону — ані президенти, ані міністри закордонних справ. Це будуть відеозвернення в записі. 23 числа, це на другий день дебатів високого рівня, очікується виступ у форматі відеозвернення нашого президента», — розповів Кислиця.

Він додав, що завдяки формату відеозвернення, «мабуть, буде найбільша в історії кількість глав держав, які візьмуть участь у дебатах високого рівня».

75-а сесія Генеральної асамблеї ООН офіційно відкриється 15 вересня. У перші дні роботи нової сесії вирішуватимуться переважно процедурні питання, в тому числі пов’язані з розподілом пунктів порядку денного за шістьма основними комітетами Асамблеї.

Щорічні загальні дебати розпочнуться 22 вересня. За традицією, їх відкриває Бразилія, а за нею виступають США як країна, на території якої розташовується штаб-квартира ООН. Зазвичай на цей тиждень до Нью-Йорка прилітають глави держав і урядів. Цього разу кількість делегатів від держав, які перебуватимуть безпосередньо в залі Генеральної асамблеї, буде обмежена.