Лукашенко та Путін домовилися про $1,5 млрд кредиту для Білорусі. Допоможе Росія і з новою Конституцією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Лукашенко та Путін домовилися про $1,5 млрд кредиту для Білорусі. Допоможе Росія і з новою Конституцією

Telegram / TUT.by новости

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і російський лідер Володимир Путін домовилися про надання Мінську $1,5 млрд кредиту.

Про це пише TUT.by.

«Росія залишається найбільшим інвестором в білоруську економіку ... Ми домовилися про те, що Росія надасть Білорусі кредит на $1,5 млрд, і ми це зробимо!», — заявив після зустрічі Путін.

Він додав, що Росія знає про пропозицію розпочати роботу щодо нової редакції Конституції Білорусі і вважає це «логічним і своєчасним». «У мене є певні пропозиції, потрібні додаткові зусилля, щоб усунути наявні проблеми», — додав президент Росії.

Також Лукашенко подякував Путіну за підтримку, заявивши, що той вчинив «порядно, по-людськи». «Головне — це не переходити червону лінію, поки ніхто ці лінії не порушував. Уроки треба засвоювати з усіх подій і ми цей урок витримали. Ви показали, що білоруські кордони — це кордону Союзної держави і нікому не дозволено брязкати там зброєю», — додав самопроголошений лідер.

  • У понеділок Лукашенко прибув до Путіна в Сочі на переговори.
  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі осіб. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.