Лукашенко прилетів до Путіна в Сочі на перемовини. Зустріч відбудеться тет-а-тет

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Лукашенко прилетів до Путіна в Сочі на перемовини. Зустріч відбудеться тет-а-тет

Пресслужба Кремля

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув до президента Росії Володимира Путіна в Сочі на перемовини. Про це повідомляє БелТА.

Переговори пройдуть у форматі тет-а-тет — на ній не буде ані журналістів, ані членів делегацій. Лукашенко та Путін обговорять стан і перспективи розвитку двостороннього співробітництва в різних сферах, союзні відносини, розглянуть міжнародну проблематику та ситуацію в регіоні.

Це перша закордонна поїздка Лукашенка після виборів 9 серпня, за підсумками яких у країні почалися масові протести.

Telegram-канал опозиціонерки Світлани Тихановської, яку вважають новим лідером Білорусі опублікував її коментар з приводу цієї зустрічі.

«Я хочу нагадати Володимиру Путіну: що б ви не ухвалили і про що б ви не домовилися під час зустрічі в Сочі — це не матиме законної сили. Всі договори, підписані з нелегітимним Лукашенком, будуть переглянуті новою владою. Тому що білоруський народ відмовив Лукашенко в довірі і підтримці на виборах. Я дуже шкодую, що ви вирішили вести діалог з узурпатором, а не з білоруським народом», — зазначила Тихановська.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох людей, побили сотні та затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.