«ВКонтакте» повідомила, що повністю обійшла блокування в Україні. У Мінкульті пообіцяли з цим розібратися

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«ВКонтакте» повідомила, що повністю обійшла блокування в Україні. У Мінкульті пообіцяли з цим розібратися

Marina Stroganova / Flickr

Російська соціальна мережа «ВКонтакте» повідомила, що навчилася повністю обходити блокування в Україні. Натомість у Мінкульті вже зазначили, що вирішать цю проблему.

Про своє оновлення додатку «ВКонтакте» повідомила на власній сторінці у соцмережі.

«Користуйтеся VK як і раніше, без жодних VPN. Ми покращили роботу проксі в мобільному додатку, тому зʼєднання тепер стабільніше», — зазначили там.

Водночас міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що доручив перевірити цю інформацію та підготувати рішення щодо подальшого блокування цієї соцмережі.

«Щодо «ВКонтакте». Сьогодні, тільки-но ми дізналися цю інформацію, я попросив перевірити, чи відповідає це дійсності, і що можна зробити, які рішення ухвалити, щоб протидіяти цій історії», — пояснив він.

  • Заборону на низку російських сервісів і сайтів запровадили у 2017 році. Рішенню РНБО від 28 квітня тоді надав чинності пʼятий президент Петро Порошенко.
  • 14 травня президент Володимир Зеленський продовжив заборону на російські соціальні мережі та інтернет-сервіси.
  • 50% опитаних українців вважають, що заборона російських соцмереж (Mail.ru, «ВКонтакте», «Одноклассники» тощо) є помилкою і лише обмежує права людини. Проте 36% опитаних вважають, що заборона російських соцмереж — необхідний крок для захисту держави.