У Києві за добу — 168 нових хворих на коронавірус. Кличко каже, що школи продовжать працювати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві за минулу добу (13 вересня) виявили 168 нових хворих на коронавірус. Померли від ускладнень троє хворих.

Про це під час онлайн пресконференції повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Серед захворілих 90 жінок і 7 дівчаток, а також 63 чоловіки та 8 хлопчиків. Вірус підтвердили у 7 медиків. Госпіталізовано 27 пацієнтів. Одужали за добу 45 осіб.

За час пандемії коронавірус підтвердили у 17 429 киян. Одужали — 5 326 пацієнтів, які були госпіталізовані. Померли — 272 жителя столиці.

З сьогоднішнього дня, 14 вересня, Київ у «помаранчевій» карантинній зоні. У столиці заборонена діяльність установ, що надають послуги з розміщення, крім готелів; діяльність спортивних залів і фітнес-центрів, крім закладів, що можуть забезпечити відвідування не більше ніж 1 особа на 10 квадратних метрів приміщення; заборонений прийом дітей у санаторії та табори (в передмісті також); заборонена планова госпіталізація (окрім допомоги породіллям і вагітним, екстрених випадків, онкологічної та паліативної допомоги).

Також запроваджуються такі обмеження:

  • проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших) заходів дозволене за участі не більше 220 осіб — 1 особа на 10 квадратних метрів площі будівлі;
  • відвідування групових занять у професійних і вищих навчальних закладах освіти дозволене групами не більше ніж 20 осіб;
  • перевезення пасажирів автомобільним і міським громадським транспортом здійснюватиметься тільки в кількості 50% місць для сидіння.

Кличко заявив, що школи продовжують працювати. «Школи поки працюють в певному форматі і за розробленими регламентами. У разі будь-яких змін — всі батьки отримають оперативну інформацію від класних керівників [...]. На дистанційному навчанні сьогодні дві школи Оболонського району. У 56 школах міста на дистанційне навчання перевели 133 класи. В цілому серед школярів виявили 179 хворих. Інфіковані 97 педагогів», — сказав мер.