«Якщо НАТО не ворушиться». Лукашенко доручив відвести війська від західного кордону

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Якщо НАТО не ворушиться». Лукашенко доручив відвести війська від західного кордону

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив повернути війська з західних кордонів. Про це повідомляє Белта.

«Перше питання — про ситуацію на західному кордоні. Хотів би почути доповідь міністра оборони і начальника Генштабу про те, які ви пропонуєте дії нашої армії найближчим часом. Тобто, якщо НАТОвські війська в Польщі, Литві в принципі закінчили так звані навчання і не ворушаться там більше, нам слід адекватно на це реагувати. Ми не можемо там довгий час без необхідності тримати Збройні сили в такій кількості. Тим більше, що це недешево обходиться», — сказав Лукашенко.

Водночас міністр оборони Білорусі Віктор Хренін зазначив, що у 15 км від державного кордону Білорусі перекинули батальйон танкового полку США.

Нагадаємо, 22 серпня Лукашенко ухвалив рішення привести основні частини Збройних сил у повну бойову готовність і перекинути війська на західний напрямок. Він зазначив, що таке рішення йому довелось приймати вперше за чверть століття.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох людей, побили сотні та затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.