В ОП розповіли, хто розробляв відео з новим дизайном бренду країни Ukraine NOW

Автори:
Вікторія Мартинюк, Марія Жартовська
Дата:
В ОП розповіли, хто розробляв відео з новим дизайном бренду країни Ukraine NOW

Над відео з оновленим брендом України Ukraine NOW працювали співробітники Офісу президента разом з київською компанією Imagination On і кількома креативними компаніями. Про це «Бабелю» повідомили в Офісі президента у відповіді на інформаційний запит.

«Над створенням відео працювали представники Директорату з питань інформаційної політики у співробітництві із представниками кількох креативних агенцій. Зокрема, частина робіт з відеопродакшену була створена компанією Imagination On», — зазначають у відповіді, при цьому назви креативних агенцій не вказують.

Про що йдеться?

Президент Володимир Зеленський на День Незалежності оголосив про початок інформаційної кампанії з перезапуску бренду Ukraine NOW, розробленого у 2018 році креативною агенцією Banda і затвердженого тоді урядом.

Кампанія з перезапуску стартувала з відеозвернення Зеленського до світової спільноти, де він розповів про нову сучасну Україну.

Відео було відзнято у зовсім новому дизайні — його розробники використали нові шрифти та ілюстрації, які відрізняються від оригінального брендбуку Ukraine NOW.

Новий дизайн одразу ж розкритикували у соцмережах, зокрема директор зі стратегії Banda Ярослав Сердюк написав, що йому «дуже соромно».

У Зеленського називають новий вигляд комунікації Ukraine Now перезапуском і стверджують, що не змінюватимуть розроблений бренд, пише видання Telegraf.design, цитуючи відповідь ОП на інформаційний запит. Там уточнюють, що роботу над брендом не проводили протягом року через ліквідацію Міністерства інформаційної політики та пандемію коронавірусу.

  • 10 травня 2018 року уряд затвердив форму логотипу Ukraine NOW — напис Ukraine NOW (слово Ukraine без кольорової заливки, слово NOW у жовтій заливці та в кінці символ у синьому колі, який може змінюватися ситуативно). Рекламна агенція Banda, яка розробляла бренд, отримала за нього одну з найпрестижніших дизайнерських нагород у світі — Red Dot.