Мінфін США оштрафував Deutsche Bank на понад пів мільйона доларів за порушення «кримських» санкцій проти Росії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Мінфін США оштрафував Deutsche Bank на понад пів мільйона доларів за порушення «кримських» санкцій проти Росії

Jason Alden / Bloomberg via Getty Images

Міністерство фінансів США наклало штраф у розмірі 583 тисячі доларів на німецький банк Deutsche Bank (DB).

Про це пише пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що банк порушив санкції проти Росії, які були накладені за анексію Криму. 30 липня 2015 року до санкційного списку потрапила компанія IPP Oil Products (Cyprus) Limited, яку пов’язували із російським бізнесменом Геннадієм Тимченком. Через тиждень після цього DB провів платіж на 29 мільйонів доларів за участю цієї компанії.

За даними Мінфіну США, цей платіж пройшов через Штати і стосувався закупок мазуту. Там вважають, що банк міг знати про санкції, але не вчинив жодних дій щодо цього.

Другий випадок пов’язаний із серією транзакцій через DB на загальну суму в 276 тисяч доларів. Вони були проведені на користь «Краснодарського регіонального інвестиційного банку», який перебував під санкціями за роботу в анексованому Криму. Це також сталося в 2015 році.

  • Міністерство фінансів США 15 серпня внесло до списку санкцій трьох російських фізичних осіб і пʼять компаній, які повʼязані з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним.
  • 9 липня Мінфін США оштрафував на $134 тисячі найбільший у світі онлайн-ритейлер Amazon за порушення санкцій, накладених за анексію Криму.