Мінфін США оштрафував Amazon через порушення санкцій за анексію Криму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінфін США оштрафував Amazon через порушення санкцій за анексію Криму

David Ryder / Getty Images

Міністерство фінансів США на $134 тисяч оштрафувало найбільший у світі онлайн-ритейлер Amazon за порушення санкцій, накладених за анексію Криму.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

У 2011—2018 роках Amazon продавав товари та послуги жителям регіонів, стосовно яких діють санкції США. Ідеться про Крим, Іран та Сирію. Також Amazon обслуговував клієнтів, які фігурували в санкційних списках або працювали на дипломатичні місії країн з таких списків.

Наголошується, що причиною порушень стала некоректна робота автоматизованої системи, яка перевіряє, чи перебуває той чи інший клієнт Amazon під санкціями. Всього було кілька сотень транзакцій, що порушують санкційні програми, їхня загальна сума становить близько $269 тисяч.

Amazon загрожував штраф у понад $1 мільйон, але його суму знизили, оскільки Мінфін США визнав порушення не дуже значними і взяв до уваги те, що компанія повідомила про них добровільно.

  • У Великій Британії банк Standard Chartered оштрафували на 20,47 млн фунтів ($25,37 млн) за порушення санкцій проти Росії, які були введені за агресію проти України (окупація Криму).