«Мінера» мосту Метро випустили з психоневрологічної лікарні. Експертиза встановила, що він осудний

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Мінера» мосту Метро випустили з психоневрологічної лікарні. Експертиза встановила, що він осудний

Facebook / МВС України

Суд відпустив підозрюваного у замінуванні мосту Метро в Києві Віталія Ткаленка з психоневрологічної лікарі під цілодобовий домашній арешт. Про це йдеться в рішенні судду від 2 вересня.

Згідно з ухвалою суду, суддя частково задовольнив клопотання слідчого щодо зміни запобіжного заходу — за погодженням прокурора він просив про тримання під вартою.

Речниця прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі «Українській правді» зазначила, що експертиза встановила, що Ткаленко — осудний. «Відтак наразі відсутні підстави утримувати його у спеціалізованому закладі з надання меддопомоги. Кримінальне провадження відносно нього перебуває на завершальній стадії та найближчим часом буде скеровано до суду для розгляду по суті», — розповіла Максимець.

Кваліфікація його дій залишається незмінною — ч. 2 ст. 259 ККУ (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження обʼєктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

  • 1 червня поліція перекрила рух транспорту на мосту Метро у зв’язку з повідомленням про замінування. Через годину чоловіка, який повідомив про «замінування» мосту, затримали. Він погрожував підірвати міст, якщо йому не зможуть організувати термінову зустріч із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.
  • 3 червня Дніпровський районний суд міста Києва заарештував на 60 діб із можливістю застави «мінера» мосту Метро Віталія Ткаленка.
  • Міст Метро мінували і раніше — у вересні 2019 року. Тоді міст Метро заблокували на декілька годин, а рух транспорту відновили пізно ввечері.