«Мінера» мосту Метро помістили до психлікарні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Мінера» мосту Метро помістили до психлікарні

Facebook / МВС України

Підозрюваного у замінуванні мосту Метро у Києві Віталія Ткаленка помістили до психіатричної лікарні у Глевасі (Київська область).

Про це «Бабелю» розповіли у прокуратурі Києва.

У прокуратурі повідомили, що правоохоронці отримали інформацію про те, що поведінка Ткаленка у слідчому ізоляторі є неадекватною, йому викликали швидку допомогу. Лікарі заявили, що Ткаленко проявляє схильність до суїциду. «Тому задля його безпеки та безпеки тих, хто може бути з ним у камері, лікарі рекомендували змінити йому запобіжний захід та помістити до спеціалізованого медичного закладу під нагляд в умови, які виключають його небезпечну поведінку», — розповіли у прокуратурі.

Для цього прокуратура терміново підготувала клопотання до Дніпровського райсуду столиці, який задовільнив його 5 червня. Того ж дня Ткаленка доставили до диспансеру. Наступного тижня буде розглянуто питання про призначення йому психіатричної експертизи.

У прокуратурі також пояснили, що поміщення до диспансеру є альтернативою запобіжному заходу — згідно з ухвалою суду, Ткаленко перебуватиме там до 29 липня. «Далі вирішуватимемо залежно від висновків експертизи та також від інформації, яку ми отримаємо від спеціалізованих установ Київської області, чи не перебував підозрюваний на обліку в таких установах», — повідомили у прокуратурі.

Що сталося?

1 червня близько 14:00 до служби 102 надійшла інформація про замінування мосту Метро. Патрульні перекрили рух через міст в обох напрямках, викликали на місце слідчо-оперативну групу, вибухотехніків та інші служби.

Джерело «Бабеля» у правоохоронних органах повідомило, що на мосту перебував чоловік з газовим балоном і погрожував підірвати міст, якщо йому не зможуть організувати термінову зустріч з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

О 15:20 мінера затримали. За інформацією джерела «Бабеля», це мешканець міста Вишневе Київської області, Ткаленко Віталій Федорович, 1988 року народження. Через повідомлення був зупинений рух метро. Червона гілка метро працювала від станції «Академмістечко» до станції «Хрещатик» і від станції «Лісова» до станції «Дарниця».