Ще одна країна відмовилася брати участь у російських навчаннях «Кавказ-2020»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що його військові не братимуть участь у російських навчаннях «Кавказ-2020».

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Причини відмови в азербайджанському Міноборони не повідомляють. Зазначається, що на навчання відправлять лише двох військових «у ролі спостерігачів».

Азербайджан став другою країною, яка відмовилася брати участь у цих навчаннях. Напередодні про аналогічне рішення повідомили в Індії. Там мотивували це пандемією та складністю логістики, однак експерти зазначають, що це сталося через присутність на навчаннях пакистанських військових.

  • За даними української розвідки, восени Росія запланувала масштабні військові навчання «Кавказ-2020». Очікується, що до них залучать принаймні 100—120 тисяч осіб, 3 тисячі бойових броньованих машин, з них не менше 500 — танки, 300 літаків, 250 вертольотів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів.
  • Міноборони РФ повідомляло, що в навчаннях візьмуть участь військові Білорусі, Ірану, Пакистану та М’янми. Самі ж навчання проведуть у Південному військовому окрузі РФ, до якого входять прикордонні з окупованим Донбасом російські області та анексований Крим.
  • Міністерство оборони України планує у вересні провести у відповідь військові навчання «Обʼєднання зусиль — 2020». ЗСУ проведуть навчання, щоб перевірити готовність армії дати відсіч спробам Росії загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії.