«Європейська солідарність» висунула кандидатом у мери Львова нардепа Синютку. Раніше він очолював Львівську ОДА

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Партія п’ятого президента Петра Порошенка «Європейська солідарність» оголосила свого кандидата у мери Львова. Ним став нардеп Олег Синютка.

Про це повідомив сам Порошенко під час зустрічі із львів’янами у центрі міста 6 вересня.

«Міські вибори у Львові та місцеві у Львівській області — це не тільки про ремонт ліфтів, освітлення, каналізацію і сміття. Вибори у жовтні — це про Україну, про її волю, про народ, честь і славу. Тому очільником Львова має бути загальнонаціональний лідер, який представляє загальнонаціональну проукраїнську силу», — повідомив він.

Порошенко зазначив, що балотуватиметься у мери Львова та на голову Львівської ОТГ нардеп Олег Синютка.

Синютка з 2007 по 2014 рік був першим заступником Львівського міського голови. У грудні 2014 Порошенко призначив його головою Львівської обласної державної адміністрації, яку він очолював аж до перемоги Зеленського на президентських виборах. На наступний день після другого туру президентських виборів він повідомив, що звільняється. На парламентських виборах 2019 року увійшов до списку «Європейської солідарності» та став нардепом.

За даними липневого соцопитування групою «Рейтинг», за Синютку можуть проголосувати близько 13,8% львів’ян. Випереджають його лише чинний мер Львова Андрій Садовий (38,1%) та колишній віцеспікер парламенту та член партії «Свобода» Руслан Кошулинський (17,9%).

  • Партія «Європейська солідарність» на з’їзді 31 серпня представила кандидатів на місцевих виборах. Список до Закарпатської обласної ради очолить колишня віцепремʼєр з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе. Списки до обласних та міських рад очолять колишні політв’язні Кремля Роман Сущенко та Володимир Балух, а також народний депутат Михайло Забродський.
  • Також до партії на місцевих виборах долучилися колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, ексдепутат попередніх скликань Леонід Ємець, директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.