Організатори фестивалю GogolFestDream позбавили акредитації фотокора «Бабеля». Їх обурив матеріал про недотримання карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Фотокореспондента «Бабеля» Сергія Моргунова позбавили акредитації на фестивалі GogolFestDream після публікації матеріалу, який вийшов під назвою «З Києва до Херсона на фестиваль виїхав «Гоголь Train». Ось як він виглядає зсередини. (Купа народу без масок)».

«Позбавив акредитації директор фестивалю Максим Демський. Він покликав мене і спитав, чому я відвідую їхні заходи, а потім сам же й озвучив свою версію — «щоб лайном поливати». Він також нагадав, що ми приїхали сюди й живемо тут за їхній рахунок. І наголосив, що не хоче, аби я відвідував їхні заходи. Дослівно це прозвучало так: «Ми вас не пускаємо», після чого сказав, що анулює акредитацію», — розповів Моргунов.

Директор фестивалю Демський наразі ніяк не прокоментував ситуацію.

Про що йдеться?

4 вересня на сайті «Бабеля» вийшов матеріал про фестиваль GogolFestDream, який триває у Херсоні з 4 до 6 вересня. У матеріалі йшлося про «Гоголь Train» — потяг, який віз із Києва до Херсона учасників фестивалю. Вони були без захисних масок та не дотримувалися соціальної дистанції. Це видно і з фотографій, якими проілюстровано текст.

Але саме це в матеріалі найбільше й обурило організаторів. Вони звернулися до «Бабеля» з проханням виправити текст і змінити фразу про «людей без масок».

  • Поїзд на фестиваль GogolFestDream проводжав міністр культури Олександр Ткаченко. Пізніше він написав у Facebook: «Є дві парадигми: або коронавірус контролює нас, або ми намагаємось контролювати коронавірус. Приклад ГогольTrain — це спроба контролювати ситуацію, дотримуючись при цьому всіх засобів безпеки».