Очільник уряду Шмигаль озвучив курс долара, закладений в бюджеті на 2021 рік

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Очільник уряду Шмигаль озвучив курс долара, закладений в бюджеті на 2021 рік

Pixabay

До кінця року курс гривні буде стабільним щодо долара і залишатиметься в межах 27—28 гривень, а в проєкті державного бюджету на 2021 рік курс валюти закладається на рівні майже 29 гривень.

Про це заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телеканалу «Україна 24».

«До кінця року у нас залишається ще сплата близько 44 млрд гривень еквіваленту у валюті, це вже не критичні платежі для бюджету. І я впевнений, що вони жодним чином не вплинуть на коливання курсу, ми це прораховували з Національним банком, з Міністерством фінансів, тому з точки зору стабільності економіки, бюджету, валютного курсу, у нас все в порядку... Курс буде стабільним у межах 27—28 грн за долар», — сказав він.

За словами Шмигаля, в Україні хороша ситуація і з золотовалютним резервом, і з ліквідністю банків і казначейського рахунку, тож підстав для різкої зміни курсу в один або інший бік немає.

«Курс валют закладається в районі 29 гривень, він навіть трохи оптимістичніший, ніж ми закладали 29,5 грн цього року», — додав він, коментуючи проєкт бюджету на 2021 рік.

  • 6 серпня Кабмін вніс у Раду законопроєкт про зміни до держбюджету на 2020 рік. Також свій проєкт закону змін до бюджету подав Володимир Зеленський.
  • Кабмін повинен подати проєкт бюджету-2021 до 15 вересня.
  • У Нацбанку вважають, що за результатами 2020 року ВВП України може знизитися на понад 5%.
  • Міжнародний валютний фонд спрогнозував, що українська економіка зможе відновитися від коронавірусної кризи та досягти показників 2019 року аж у 2023—2024 роках.