Мессі оголосив про те, що залишається в «Барселоні»

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
Мессі оголосив про те, що залишається в «Барселоні»

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Один з найсильніших футболістів планети, аргентинський нападник Ліонель Мессі оголосив про те, що залишиться в каталонській «Барселоні». Тиждень тому він виявив бажання піти з команди, за яку виступає всю свою професійну карʼєру.

Про це сам Мессі повідомив в інтервʼю порталу Goal.com, яке було опубліковане в пʼятницю, 4 вересня.

Аргентинець повідомив, що продовжить виступи за «Барселону», але при цьому розкритикував керівництво клубу на чолі з президентом Хосепом Бартоломеу.

«Я не був щасливий і хотів піти. Мені не дали цього зробити, тому я залишуся в клубі, щоб не починати судових розглядів. Керівництво клубу на чолі з Бартоломеу — це катастрофа», — сказав Мессі.

Він також повідомив, що його сімʼя — дружина і діти — були категорично проти виходу з «Барселони».

Мессі додав, що клуб готовий був його відпустити тільки в разі виплати відступних у розмірі 700 мільйонів євро, які прописані в його контракті. Цю суму він назвав «нереальною» і знову нагадав, що не хотів вступати в судові розгляди з «Барселоною».

  • Шестиразовий володар «Золотого мʼяча» Мессі повідомив клуб про вихід через своїх юристів приблизно 20 серпня. Він послався на пункт в особистому контракті. Керівництво клубу вважає, що футболіст не може піти безкоштовно, оскільки він повідомив про вихід, порушуючи пункт договору, термін дії якого нібито сплив ще 30 травня.
  • Мессі виступає в «Барселоні» з 2004 року. Він забив 634 мʼячі в 731 грі та виграв 34 турніри (24 національних і 10 міжнародних).
  • За даними іспанських ЗМІ, «Барселона» була готова відпустити Мессі, але за рекордну суму — мінімум €222 млн.