У Польщі обовʼязковий карантин скоротили до 10 днів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя Польщі скоротило термін обовʼязкового карантину з 14 до 10 днів і послабило правила самоізоляції — її термін залежатиме від клінічного стану хворої на коронавірус людини.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Ізоляція пацієнтів без симптомів буде закінчуватися через 10 днів автоматично. Пацієнти отримуватимуть онлайн-консультацію від лікаря, який і буде визначати терміни самоізоляції. Люди з симптомами можуть перебувати в ізоляції до 19 днів, але це теж вирішуватиме лікар.

«На сьомий день кожен хворий отримає SMS від Міністерства здоров’я з інформацією про необхідність скористатися онлайн-консультацією лікаря. Якщо під час цієї консультації лікар не матиме інших рекомендацій, від ізоляції звільнять на 10-й день у випадку безсимптомного пацієнта і, найчастіше, на 13-й у випадку пацієнта із симптомами, але це може бути і 16 або 19-й день», — заявив представник відомства.

Зміни ухвалили за вказівками та рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) та епідеміологів.

  • У Польщі за час пандемії коронавірус підтвердили у 68 517 осіб. Померли від ускладнень 2 078 поляків.
  • Карантин в Україні після 31 жовтня, найімовірніше, буде продовжено, проте не в режимі локдауну. За словами премʼєра, таке рішення буде повʼязано з показниками захворюваності на коронавірус. В Україні спостерігаються антирекорди. За час пандемії вже захворіли 125 798 осіб, померли 2 492 українці.
  • Міністерство охорони здоровʼя України змінить підхід до тестування на коронавірус для виходу із самоізоляції. Процес спростять. Крім цього, зміниться підхід до встановлення факту одужання пацієнта.