У центрі Києва побили нардепа. Поліція порушила справу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Уночі проти 2 вересня невідомий у центрі Києва побив народного депутата. Після цього постраждалий сам звернувся до травмпункту.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

«Зі слів потерпілого встановлено, що о 04:30 біля одного з будинків на вул. Богдана Хмельницького під час конфлікту невідомий наніс йому тілесні ушкодження. Задля надання медичної допомоги депутат самостійно звернувся до травмпункту», — йдеться у повідомленні.

Поліція порушила справу за за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) ККУ. Вона передбачає покарання у вигляді штрафу до пʼятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

За даними ЗМІ, йдеться про нардепа від групи «За майбутнє» Антона Полякова. Його побив невідомий, із яким уночі стався конфлікт на дорозі.

  • 16 грудня 2019 року депутат Верховної Ради від «Слуги народу» Михайло Ананченко заявив, що його побили. На своїй сторінці у Facebook він написав, що напад стався біля його будинку в Сумах.
  • Того ж дня Служба безпеки України повідомила, що попередила замах на нардепа Ананченка. Спецслужба отримала інформацію про підготовку нападу на Ананченка, після чого взяла під негласний контроль підготовку до злочину.