У Києві затримали викрадачів, які тримали в полоні бізнесмена та вимагали $2 млн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві поліція затримала банду з шести осіб, яка більше тижня тримала в полоні 48-річного столичного бізнесмена і вимагала викуп у $2 млн.

Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Бізнесмена викрали 21 серпня в центрі міста. Йому призначили зустріч під приводом перегляду обʼєкта нерухомості, після чого його заштовхали в автомобіль, накачали препаратами і вивезли у недобудований будинок у Київській області. Там його тримали під замком, поки він не спробував втекти. Бізнесмен вистрибнув з вікна другого поверху і зламав обидві ноги.

Викрадачі привезли його в інший будинок у Київській області, де він провів понад 7 днів, поки його не звільнив 29 серпня спецзагін правоохоронців. Бізнесмена доставили в лікарню з різними травмами, а у викрадачів за адресами їх проживання провели 13 обшуків.

Всі затримані — раніше судимі жителі Києва віком від 35 до 52 років. Викрадення їм замовили колишні партнери потерпілого. Мотив — «фінансові зобовʼязання». У бандитів знайшли велику кількість зброї, боєприпасів і низку речових доказів. Вилучене вже на експертизі.

Затриманим повідомили про підозру у вимаганні та викраденні. Організаторів суд взяв під варту, двоє отримали домашній арешт, а іншим продовжують обирати запобіжні заходи.

  • Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо двох осіб, які, ймовірно, 21 січня 2014 року викрали Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з Олександрівської клінічної лікарні Києва, катували їх і вбили Вербицького.
  • Вранці 28 липня на одній з баз відпочинку у Львівській області вибухнув автомобіль. В результаті вибуху загинув водій — 41-річний львівʼянин. Поліція вважає це вбивством.