Влада США витратить $250 млн на боротьбу з відчаєм в американському суспільстві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Влада США витратить $250 млн на боротьбу з відчаєм в американському суспільстві

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Міністерство охорони здоровʼя США вирішило витратити близько $250 млн на «перемогу над відчаєм» серед населення, до якого призвела пандемія коронавірусу.

Про це повідомляє Politico.

Відомство розіслало комунікаційним компаніям повідомлення про готовність укласти контракт на суму понад $250 млн «для боротьби з відчаєм і навіювання надії» в суспільстві.

Згідно з документом, отриманим виданням, левову частину коштів влада планує витратити до січня наступного року. Крім «вселення надії та боротьби з відчаєм», мета проєкту — розповісти про найкращий досвід ведення бізнесу в нових умовах, щоб громадяни могли повернутися до роботи і перезапустити економіку.

Основна частина робіт з виконання проєкту полягатиме у створенні рекламних оголошень для громадських служб, які повинні активно «пропагувати здорову поведінку або відповідальність громадянина» серед населення.

За даними джерел Politico, зацікавленість у контракті вже висловили 10—12 компаній, більшість з яких не є відомими.

  • У США кількість підтверджених випадків коронавірусу перевищила шість мільйонів. Помер 183 221 пацієнт, одужали 2 153 939 осіб.
  • Економісти спрогнозували рекордне в історії падіння ВВП США через скорочення витрат споживачів і компаній під час пандемії.