Експремʼєр Гончарук влаштувався на роботу в американський аналітичний центр

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній премʼєр-міністр Олексій Гончарук увійшов до команди аналітичного центру в структурі американської організації Eurasia Center. Це неурядова організація, яка спеціалізується на міжнародних відносинах.

Про це американська Атлантична рада повідомила у Twitter.

«Олексій Гончарук приєднається до нас як новий видатний співробітник. Перебуваючи на посаді премʼєр-міністра України у 2019—2020 роках, Олексій Гончарук очолював орієнтований на реформи уряд. Ми дуже раді вітати його в команді», — йдеться в повідомленні.

На сайті організації зазначено, що Гончарук є експертом з політичної, фіскальної та структурної реформ.

  • 4 березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра. За проголосували 353 народні депутати. З усіх українських премʼєрів Гончарук протримався на посаді найменше — 6 місяців.
  • Президент Володимир Зеленський назвав причиною відставки Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра підірвану довіру суспільства до нього, а не аудіозаписи.
  • У січні в мережі опублікували аудіозапис з нібито розмовою Гончарука із заступником голови Національного банку Катериною Рожковою і міністром фінансів Оксаною Маркаровою про курс долара і економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським. На аудіозаписі людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про те, що у президента дуже примітивне розуміння економічних процесів.