У російському сегменті даркнету виявили дані мільйонів американських виборців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Pixabay

У російському сегменті даркнету знайшли дані мільйонів виборців зі США.

Про це пише російське видання «Коммерсант».

Видання виявило оголошення про безкоштовний доступ до персональних даних мільйонів жителів США. Користувач під ніком Gorka9 роздає архіви з інформацією про виборців штату Мічиган. У його повідомленні зазначено, що у файлах міститься докладна інформація про 7,6 мільйона американців. У них є такі дані: імʼя, дата народження, стать, дата реєстрації, адреса, поштовий індекс, електронна пошта, ідентифікаційний номер виборця і номер виборчої дільниці.

У компанії InfoWatch виданню підтвердили справжність цієї бази, уточнивши, що першій витік з неї стався ще в кінці 2019 року.

З огляду на зміст форуму, Gorka9 спеціалізується на зломі та продажу американських баз даних. «Коммерсант» також виявив на майданчику роздачу баз даних виборців штатів Коннектикут, Арканзас, Флорида та Північна Кароліна. У кожному з архівів містяться від двох до шести мільйонів записів. Крім того, хакер також продає персональні дані 62 тисяч пацієнтів Бруклінського центру хірургії Нью-Йорка.

Опитані «Коммерсантом» експерти підкреслили слабкий захист персональних даних американців та їх регулярні витоки. Але деякі не виключили, що може йтися про провокацію. Аналітик IT-компанії КРОК Анастасія Федорова вказала, що пост про витік зʼявився незадовго до виборів президента США. За словами іншого співрозмовника «Коммерсанта», за ніком Gorka9 можна припустити, що це «перший етап підготовки до звинувачення російських хакерів у втручанні до виборів президента США».

  • Державний департамент США пропонує винагороду в розмірі $10 млн за інформацію про іноземне втручання у вибори.
  • На початку серпня в Сенаті США ухвалили секретну версію останнього, пʼятого тому розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори 2016 року.