Саакашвілі представив свого партнера в Офісі простих рішень: «Звичайний хлопець з села Казахстану зі списку Forbes»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Саакашвілі представив свого партнера в Офісі простих рішень: «Звичайний хлопець з села Казахстану зі списку Forbes»

Facebook / Mikheil Saakashvili

Глава виконкому Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі представив свого партнера в Офісі простих рішень і результатів. Ним став інвестор і громадський діяч з Казахстану Маргулан Сейсембаєв, який відповідатиме за міжнародну діяльність Офісу.

Про це Саакашвілі повідомив у Facebook.

«Маргулан Сейсембаєв стає моїм офіційним партнером в діяльності Офісу простих рішень і результатів. У сферу відповідальності Маргулана входитимуть підвищення ефективності процесів забезпечення реформ і законопроєктів, а також вся міжнародна діяльність Офісу», — повідомив Саакашвілі.

Він наголосив, що Сейсембаєв на своїй батьківщині зміг стати мультимільйонером та увійти до списку Forbes. Останніми роками той займається громадською діяльністю, зокрема питаннями реформування країн пострадянського простору.

«Маргулан, без перебільшення, — видатна особистість. Звичайний хлопець з одного з тисяч селищ Казахстану зміг створити величезну бізнес-імперію, стати мультимільйонером і увійти в топ-50 списку Forbes […] Це людина, яка стала легендою інвестиційного бізнесу і відомий далеко за межами своєї батьківщини», — розповів Саакашвілі.

Сейсембаєв повідомив, що не покидає Казахстан, а працюватиме на дві країни. «Відтепер я партнер Саакашвілі і буду надавати йому всіляку підтримку і працювати з ним на благо і на майбутнє України», — розповів він у Facebook.

Що відомо про Маргулана Сейсембаєва?

Маргулан Сейсембаєв — засновник керуючої компанії Seimar Investment Group. З 2013 року бізнесмен бере участь у структурах групи венчурних фондів Asadel Group (Сінгапур), де одним з головних партнерів групи є його брат Ерлан Сейсембаєв.

Засновник благодійного фонду Seimar Social Fund, ініціатор і керівник експедиційної команди Nomad Explorer.

Станом на 2019 рік займає 33 позицію у рейтингу найвпливовіших бізнесменів Казахстану за версією Forbes.

  • 7 травня президент Володимир Зеленський призначив експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету Національної ради з реформ. Комітет створили в 2014 році, щоб координувати реформи, але на початку 2018-го роботу заморозили.
  • Згодом Саакашвілі створив на базі Нацради недержавну структуру — Офіс простих рішень і результатів.