Верховний суд остаточно повернув вулиці Катерини Гандзюк у Херсоні стару назву

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Верховний суд остаточно скасував перейменування вулиці Лютеранської у Херсоні на вулицю Катерини Гандзюк.

Про це йдеться в рішенні суду від 27 серпня.

Судді вирішили не задовольняти скаргу Херсонської міськради на попередні рішення Херсонського окружного адмінсуду і П’ятого апеляційного адмінсуду. Отже, рішення міськради від 22 лютого 2019 року «Про надання зоні зелених насаджень статусу скверу та його найменування та перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк» остаточно скасовано.

  • 22 лютого 2019 року депутати Херсонської міської ради підтримали перейменування вулиці Лютеранської на вулицю імені Катерини Гандзюк. Вулиця проходить центром міста, там розташовані обласні управління СБУ та Нацполіції.
  • У середині квітня того ж року Херсонський окружний адміністративний суд передав до Верховного суду справу про перейменування вулиці Лютеранської на вулицю імені Катерини Гандзюк. 10 травня Херсонський окружний суд скасував рішення міськради.
  • У листопаді 2019 року Пʼятий апеляційний адміністративний суд вирішив відмовити в задоволенні апеляційної скарги Херсонської міської ради та мера Херсона Володимира Ніколаєнка, залишивши без змін рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 10 травня про те, що перейменування вулиці Лютеранської на імені Катерини Гандзюк є незаконним.