Білоруські прикордонники не впустили в країну главу місцевої католицької церкви. Він повернувся у Польщу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Білоруські прикордонники не впустили в країну главу місцевої католицької церкви. Він повернувся у Польщу

Наша Ніва

У Білорусі прикордонники не впустили у країні главу місцевої католицької церкви, митрополита Тадеуша Кондрусевича, який повертався з Польщі. Причини не назвали. Про це пише «Радыё Свабода».

У пресслужбі Конференції католицьких єпископів Білорусі наголосили, що Кондрусевич є громадянином Білорусі, він тиждень перебував у Польщі у відпустці. «Він не розумів, що сталося на кордоні, йому не пояснили причин […] Ми тут, в Білорусі, зараз намагаємося розібратися в цій ситуації», — повідомив прессекретар Юрій Санько.

Згодом TUT.by повідомив, що через недопуск у Білорусь Кондрусевич був вимушений повернутися назад у Польщу.

У Білоруському прикордонному комітеті та в управлінні з питань громадянства і міграції МВС наразі відмовилися коментувати ситуацію і називати причини недопуску.

  • Минулого тижня РПЦ звільнила главу Білоруської православної церкви митрополита Мінського і Заславського Павла. Він раніше вибачився за привітання Олександра Лукашенка з перемогою на виборах.
  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.