Кабмін призначив в. о. голови Нацслужби здоровʼя. Ним став Андрій Віленський

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Кабмін призначив в. о. голови Нацслужби здоровʼя. Ним став Андрій Віленський

ISIDA

Кабінет міністрів на засіданні призначив виконуючим обовʼязки голови Національної служби здоровʼя (НСЗУ) Андрія Віленського.

Про це повідомив депутат від «Слуги народу» Василь Мокан.

Віленський був головним лікарем мережі приватних клінік «Добробут», а після цього директором приватної клініки ISIDA. У ній він працював разом із Олегом Петренком — колишнім керівником і засновником НСЗУ. До Нацслужби він прийшов із командою Петренка. Віленський — кандидат наук з державного управління і має досвід роботи педіатром, завідувачем і головним лікарем дитячої поліклініки.

Як повідомляє «BBC-Україна», Віленський двічі боровся за місце голови НСЗУ і двічі його кандидатуру відкидав міністр охорони здоровʼя Максим Степанов. Віленський підтримував медичну реформу розпочату Уляною Супрун і його можна віднести до команди ексочільниці НСЗУ Оксани Мовчан, у якої були розбіжності із Степановим.

  • 2 і 3 червня міністр охорони здоров’я Максим Степанов провів у Zoom співбесіди на посаду голови Національної служби здоров’я. За пʼять днів на брифінгу він оголосив, що визначився з кандидатом. Уже в кінці місяця він заявив, що так і не визначився з переможцем конкурсу. Раніше прогнозувалося, що у конкурсі переможе Костянтин Яриніч.