Генштаб вирішив скоротити кількість призовників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Генштаб вирішив скоротити кількість призовників

Фото УНІАН

Генеральний штаб Збройних сил планує восени скоротити кількість призовників на строкову службу.

Про це повідомляють на сторінці Генштабу.

Там пояснили, що зараз триває поступове перетворення військових комісаріатів на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Це, як зазначають у Генштабі, позитивно впливає на кількість громадян, які вступають на військову службу за контрактом.

«Так, з початку року залучено до військової служби за контрактом у Збройних силах 25 тис. осіб (з них понад 2 тис. осіб офіцерського складу). Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу в жовтні — грудні цього року», — повідомили в Генштабі. Зазначається, що відповідні пропозиції готують для подання на розгляд до Кабінету міністрів.

  • Військові комісаріати на час карантину призупинили призов громадян на строкову військову службу. Наприкінці березня президент Володимир Зеленський відклав строки весняного призову до Збройних сил. Весняний призов до лав ЗСУ у 2020 році відбувся з травня до липня.
  • Міністерство освіти та науки звернулося до Міністерства оборони з проханням відтермінувати весняний призов для вступників до вищих навчальних закладів. У відомстві наголошують, що до них почали надходити численні звернення від абітурієнтів, які отримують повістки з військкоматів.
  • До цього в Міністерстві освіти та науки запевняли, що випускників шкіл і вищих навчальних закладів не призиватимуть в армію цього літа у зв’язку зі зміненим графіком вступної кампанії.