ФСБ Росії завербувала директорку готелю для шпигунства за українськими військовими

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Спецслужби Росії завербували директорку готелю одного з прикордонних селищ на Луганщині, щоб та передавала їм дані про українських військових. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними відомства, жінку затримала ФСБ під час поїздки до Росії. Спецслужби змусили її підписати зобов’язання про збір та передачу інформації про постояльців готелю, а саме — українських правоохоронців, військових, працівників органів влади та іноземців. ФСБ вимагала, щоб жінка регулярно передавала їм інформацію.

У СБУ наголошують, що директорка не встигла вчинити жодних дій на шкоду державній безпеці України — після її повернення контророзвідка дізналася про вербування.

  • Колишній працівник МВС, який проживає у Дніпрі, передавав представникам ФСБ інформацію про кількісний склад, місця дислокації та озброєння українських військових підрозділів на території Дніпропетровської області.
  • Контррозвідники Служби безпеки затримали у Львівській області пенсіонера, який збирав розвіддані для спецслужб Росії. Він керував однією з громадських організацій і був завербований у 2014 році.